View Single Post
Eski 06-07-2013, 00:52   #504
Ertan A.
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-07-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
- Domatesler kizarir, daha cok vaktiniz var.
- Biberlerden de urun alirsiniz diye dusunuyorum. Ektiginiz cesidin ekimden hasada kadar ihtiyaci olan sureye de bagli olmak kaydiyla, sizin durumunuzda Eylul ortalarina kadar uzanan bir hasat sezonunda bitkiler sicakliktaki dusmeden dolayi daha rahat edecektir. En az bir dokum meyve alabilirsiniz sanirim.
- Salatalik icin bahsettiginiz sartlarda ve zamanlamayla meyve vermek biber ve domateslere gore cok daha kolay. Ektiginiz cesidin verimine gore bol bol meyve alirsiniz. Salataliklarin ekimden hasada kadar istedigi sure genelde 60-65 gundur.
- Brokoliden de urun alirsiniz ama brokoli, cok sicak havalarda hizlica tohuma kalkabiliyor. Bazi cesitlerin sicaklik dayanimi daha fazla oluyor. Deneyip bakmanizi tavsiye ederim; belki de cok iyi sonuc alacaksiniz.

Domates, belli bir asamadan sonra baska yere nakledilmeyi pek sevmiyor. Kokleri mevsim boyunca besine ve suya ulasmak icin yayilip gelistikten, govde boyu uzadiktan ve dal sayisi arttiktan sonra zor oluyor. Deneyip gormek amaciyla nakledecekseniz bile once bitkiyi iyice budamanizi tavsiye ederim. Bunun disinda benim cok sevdigim bir yontem su: Su anda buyuyup gelisen bitkinin taze filizlerinden birisini dibinden koparip koklendirmek. Koklendikten sonra dediginiz yere alabilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum, keyifle yaptığım işteki acaba boşa mı gidecek korkusunu yok ettiniz. Bir kaç sorum daha olacaktı, etrafımdaki insanlar domatese çiçekten sonra hiç su verme diyor ama okuduğum yabancı kaynaklarda her gün su verilmeli deniyor (nemli olarak) hangisi doğru acaba? su vermeye başladım ama umarım bir zarar vermez. İkinci olarak da salatalık çok güneş alan bir yerde bu problem olur mu? olursa günlük gölge sağlamayı düşünüyorum

Ertan A. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön