View Single Post
Eski 05-07-2013, 15:56   #1163
Sevalem
Yeni Üye
 
Sevalem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-06-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkn Mesajı Göster
Sayın Sevalem
orkideler sanılanın aksine oldukça güçlü bitkiler. Resimlerde bitkinizin kök resimlerini göremedim. ancak anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla köklerle ilgili şüphrleriniz var. Bence bütün malzemelerinizi hazırladıktan sonra saksı değişimi yapın. Çürümüş içi boş kökleri kesin ve kestiğiniz yerlere tarçın ve ya kömür tozu sürün. Saksısını ( eski ve ya yeni) dezenfekte ettikten sonra bitkinizi dikin. Bitkinin durumu iyi gözüküyor, şimdilik çiçekleri kesmeyebilirsiniz.

Ancak bitkinize neden gece spreyleme yaptığınızı anlayamadım. Gece serinliğinde yaprak ile gövde aralarında kalan su mikroorganizmaların üremesine uygun bir ortam oluşturabileceğinden göbek çürümesine neden olabilir. Spreylemeyi sabah yapıp yaprak diplerinde su kalmamasına dikkat edin.
Bitkinizi sulamayı kesmişsiniz. Normal sulamanıza devam edin. Susuz kalması bitkinin köklerini kurutabilir, yaprak büzüşmelerine, çiçeklerin dökülmesine sebep olabilir. Ben phalaenopsis orkidelerimin sulamasında köklerin rengine bakıyorum. Kökler yeşilden beyaza dönünce 5 dakika kadar suya daldırıp çıkartıyorum.
Sayın orkn merhaba,

Orkidemin harcını değiştirme işini eşime devrederek yazlığa geldim ve duyduğuma göre iyi durumdaymış. Burada internet yoktu bu sebeple uzunca bir süredir bağlanamadım, yeni yapıldı netimde. Bu sebeple size bilgi vermekte bu kadar geciktim. Gece fısfıslamanın orkidelere iyi geleceğini şuradan okumuştum. Phalaenopsis orkidesi yetiştirmek ve bakımı | Orkideler. Bunu yaparken sisleme şeklinde kısa bir süre yapıyor ve üzerinde damlacık kalmasına izin vermiyorum. Zaten bu uygulamayı yapmaya başlayalı da yeni olmuştu. İlginz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür eder, devamını her daim beklerim.

Saygılar,

Sevalem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön