View Single Post
Eski 01-07-2013, 22:50   #38
barba1981
Ağaçsever
 
barba1981's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 84
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Sn Karaçepiş,

Görebildiğim kadarı ile fidanlarınızın gelişimi güzel. En azından 3 yaşındaki bir ağaç için güzel bir gövde gelişimi yapmışlar. Budama da benim anlayabildiğim kadarı ile doğru gözüküyor. (Budama uzmanı Sn. Lilium). Elinize sağlık.

Yonca ekerek güzel bir iş yapmışsınız, azotla ilgili söylediğiniz çok doğru. Toprağınız kumlu/taşlı gibi duruyor, yanılıyor muyum? Toprak analizinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Yoncalarınızı faydalı mikroorganizma aşılı ektiğinizi umuyorum. Öyle yaptıysanız bravo. Eğer yapmadıysanız da tohumların tutmadığı ya da eksik kalan alanları aşılı tohumla tamamlayınız bakteriler zaten yayılır zamanla.

Yonca ektiğinize göre artık toprak işlemesi de yapmayacaksınız demektir. Kararınızı takdirle karşılıyorum. Bu dönemde her çiftçinin göze alacağı bir iş değil.

Toprak işlemesini bitirdiğinize göre ağaçlarınıza güzel bir malç yapmanızı öneriyorum naçizane. Yaptığınız malç zamanla çözünecek, yoncalarınızdan azot, malç malzemenizden de karbon alacak toprağınız, zamanla toprağınız yumuşacık olacak. Kompost ve Leonardit uygulamanızı da şiddetle tavsiye ederim, sonrasında ağaçlarınızın gölgesinde çay içeriz.

Kolay gelsin.
Merhabalar Çamtepe ;Bu aşılı mikroorganizma taşıyan yonca tohumlarını nereden temin edebilirim?Birde Eylül gibi dikmeyi düşündüğüm ceviz fidanlarımın arasına yoncayı ilk seneden ekmeli miyim?Birde yoncanın ekim zamanı hangi aydır?Şimdiden teşekkür ederim.

barba1981 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön