View Single Post
Eski 01-07-2013, 13:10   #1155
fesleğen
Ağaç Dostu
 
fesleğen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2006
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 228
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevalem Mesajı Göster
Sevgili fesleğen, Sizin yanıtınızı görmek doğrusu beni yine çok mutlu etti. Çiçek sapını söylediğiniz yerden keseceğim. Geçen gün sahile giderken çamların olduğu parktan geçiyorduk. Sırf bu amaçla yanımda taşıdığım minik çakı ile çam kabukları çıkardı eşim sağolsun. Fıstık çamı kabuğu ) Onları bir güzel yıkadım, kuruttum. Şu an havalanıyorlar, bir de mikrodalgaya koyacağım son aşama olarak. Diğer malzemelerim hazır. Bu arada orkidemi dinlenmeye aldım, hiç sulamıyorum, gece kalkıp yapraklarına sisleme su veriyorum. Biraz daha canlandı sanki. İlk fırsatta da harcını değiştireceğim ***.
Çiçeğimin sağda 2 sapı daha var evet. Birine ne olduğu hakkında fikrim yok ilk geldiği yıl öyleydi. İkincisi ise önceki dökülen çiçeğin sapı. Bu çiçek sapını ise bu yıl yeni çıkardı, diğerlerindeyse hareket yok. İki, üç açmış çiçek saplı orkidelere o kadar özeniyorum ki. Umarım bizim küçük de toparlar da o günlerini de görürüz.
Resimlerini çekip yükleyeceğim bu işlemleri yaparken ***.
Sağkıcakla kalınız.
Merhaba sayın Sevalem,Yanlış hatırlamıyorsam köklerini fotoğraflamanızı önermiştim size ve sorunun köklerde olduğunu düşündüğümü de. Harcı kendiniz yapmanız da güzel ama bence fazla geç kalmadan hazır bir harç alıp kökleri temizleyin,tarçınayın saksınızı çamaşır suyu ile dezenfekte edin ve hemen değiştirin.Sayın Orkn çiçekleri kesmemenizi önermiş ama bana kalırsa o zavallıcık köklerine gücünü yollasın çiçeklere değil. Sulama konusunda sayın Orkn'a katılıyorum,bu su püskürtme olayını da hiç anlamış değilim zaten neresine ne şekilde uygulanır Çünkü orkide hani bazı insanlar üzerine bi su dökülse acayip rahatsız olur ya değişmek ister üzerini onun gibi işte, bu o insanın suyu sevmediği anlamına gelmez.Orkide de öyle sulanacak ama ıslak kalmayacak.Ama nemden de mahrum olmayacak.Hava girecek eve ama cereyan olmayacak.Güneş girecek eve ama direk güneş orkide hanıma dokunmayacak
Lütfen bir an önce bu ortamları sağlayın kendisine, kökler çok önemli harcı da öyle.Şunu da söylemek istiyorum ben çok iyi biliyorum havalarında değilim kesinlikle! Bir müsibet bin nasihatten iyidir atasözüne istinaden benim başıma bir orkide ölümünün gelmiş olmasıdır bütün mesele. Ve benim başıma gelenin başkalrının başına da gelmesini istemememdir...Zavallıyı cahilliğimden ötürü çürüttüm ve 2. ye gözüm gibi bakmak için de araştırma yaptım biraz.

fesleğen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön