View Single Post
Eski 14-06-2007, 01:11   #62
cemal.S
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Bambu grubu

Merhabalar!

Orhan bey !

Mesajınızı büyük bir zevk ve keyifle okudum. Gösterdiğiniz ilgi beni şaşırtmadı.Ben ilginizi ve samimiyetinizi yazınızda gördüğüm için sorudan ziyade sizin tecrübelerinizi ve karşılaştığınız sorunları aktarmanız amacı ile yazdım. Hatta özellikle bu konuyu vurguladım. Şunu açık yüreklilikle aktarabilirim kendi adıma söylüyorum bu konuda daha yeni değil (0) kilometreyim.

Hayrettin Karaca beyin bahçesindekileri gördüm.Türleri hakkında en küçük bir bilgim yoktu sizden öğrenmiş oldum. Bir kaç fidanlıkta Yalovada sanırım peyzaj amaçlı ithal olabilir. Saksılarda menşeyini bilmediğim bambu çeşidi ile karşılaştım. Doğrusunu isterseniz işin ticari bir boyut kazanacağını bende tahmin ediyorum. Keşke sizin gibi mücadele eden ve buraya üretim amacı ile çalışma yapmış herkes(varsa tabii) bilgilerini paylaşsalar. Eminim ortaya çok güzel çalışmalar çıkacaktır. Nedense bilemiyorum insanımız bilgi paylaşımı konusunda ketum davranıyor. Bu konuda sağolsun Faruk bey ve sevgili todorda sizin gibi cömert davranıyorlar.Hatta mesajları okudunuzsa keşke bilgimiz olsada paylaşsak diyen ağaçlar net üyeleride var.

Bunun en güzel örneğini aktarmışsınız. Rahmetli Zihni beyin karadenizde ( ben cumhuriyetin ilk yılları diye biliyordum) yaptığı denemeyi sahiplenen amca bey. Bize miras kalan usta çırak ilişkisine dayalı " sakın biliyorsan paylaşma sonra yapar ve seni geçer" korkusu her alanda olduğu gibi bu alandada hakim görünüyor. Oysa bilgi paylaşıldıkça çoğalır diye düşünüyorum.

Kaynak paylaşımı konusuna gelince sizi çok iyi anlıyorum. Kitap vermemekle iyide ediyorsunuz. Yabancı dil bile olsa o kaynakları bulmak sanırım oldukça maşakkatlidir. Benim sizden istirhamım tecrübelerinizi zaman zamanda olsa bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Ülkemizin özellikle bambu konusundaki içinde bulunduğu durumu yukarıdaki mesajınız kadar açık ve net bir açıklaması olamaz. Her şey yerli yerinde eksiksiz görünüyor.

Çalışmalarınızı kendinizmi yapıyorsunuz, üreticimisiniz ve ticareti ile mi meşgulsünüz konusu tamamen anlatacağım durumla ilgili. Bakın neler oluyor? Eminim sizde sıkça karşılaşırsınız. Tohum veya fidan dışarıdan ithal ediliyor ve konudan bir haber amacı sadece nasıl köşeyi dönerim olan veya tüm iyi nimetine rağmen bir sayfa okumamış birilerine bırakılıyor. Sonuç hüsran ve hayal kırıklığı. Sonrası daha da kötü oluşan ön yargı.

Bilmem katılır mısınız ama iyi bir üretici kendi harcını kendi hazırlayandır. Bundan kastım sizin yaptığınız. İşini takip etmekle kalmayıp bir zat uygulayan anlamında söylüyorum. Kısacası bizim doğru dürüste bir yol gösterenimiz
olmadığı için bir çok girişim daha henüz deneme aşamasında son buluyor. Sizce de sakıncası yoksa tanışmak ve yaptığınız çalışmayı görmek isterim. Yapacağınız sadece bambu değil tüm çalışmalarda başarılar diliyorum. Çok ama çok teşekkürler. Grup olarak bilgilerinizden çok istifade edeceğiz diye düşünüyorum.

Saygıyla kalın iyi ki varsınız.

Cemal Sansar / Yalova


Düzenleyen cemal.S : 14-06-2007 saat 01:52 Neden: Küçük bir ilave bir iki küçük imla hatası düzeltmesi.
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön