View Single Post
Eski 29-06-2013, 16:02   #1567
antihistaminik
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
Evet şehir suyu kullandım ve de atık kilo olarak fazla,ilk nargile sistemi anlatılırken su kullanılacağı geçmiyordu ondan dolayı 10 kğ atığın hepsini blender da çektim üzerine yarım kg civarı pekmez,bir o kadar peynir suyu, yarım kg mayalı hamur,yogurt suyuilave edip kapattım.suyu sonradan okudum ve 3 lt suyu sonradan ilave ettim ve biraz daha maya ve yarın kğ daha pekmez ilave ettim.ama sorun zannedersem su.Suyu nasıl kullanmam lazım bekletilmiş sumu olması lazım,yağmur suyumu?selamlar.
ben içme suyu kullanıyorum.. bir gün bekletilmiş böylece kloru uçmuş çeşme suyu da kullanabilirsiniz.

10 kg atığa 10kg/3=3.33 kg pekmez, 33.3 litre su isterdi.. bunu da en az 45-50 litrelik kaba koymanız gerekirdi...

enzim yaparken ilk denemeleri daha kücük ama sayıca bol yapmakta yarar var.. benim yaptığım 3 pet şişeden biri tutmamıştı mesela, ama geriye 2 pet dolusu (8 er litrelik petler) sağlam enzimim oldu.

yogurt kabındansa 5-8-10 litrelik petlerde yapmanızı tavsiye ederim...
malzemeyi bölüştürün ve oranlara mümkün olduğunca sadık kalın..

başlatmaya calistiginiz 10 kg atık 3-4 gündür klorlu suyun icinde durdu.. şans vermek icin de bir hayli pekmez eklemeniz gerekiyor.. bence sıfırdan başlayın..

kolay gelsin.

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön