View Single Post
Eski 29-06-2013, 09:44   #1558
ertugrula66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
sn ertugrula66

bana kalırsa oranlarda hata var. diger secenekler klorlu su kullandınız..ya da kapakta kaçak var.. ya da bunların hepsi..

malzeme miktari 10 lt derken ne demek istiyorsunuz? su+atık+pekmez mi sadece atık mı.. ama her halukarda hata var gibi gorunuyor,

enzim yaparken oran basit

1 ölçek pekmez + 3 ölçek organik atık + 10 ölçek su...(ölçek=kg)

1 bardak dediginiz pekmez ne kadar kg dir tam bilemesem de olsun 0.5 kg ..buna 1.5 kg civari atık ve uzerine 5 litre(=kg) su koymaniz gerekirdi..bu da toplamda (bahsettiginiz atıkların özgül ağırlıklarına bağlı degisiklik gosterecekse de) kabaca 7-8 litre eder. ki siz 3 litre su koymuşsunuz...

10 litreden kastınızın su, atık pekmez dahil herşey oldugunu dusunursek.
10 litre -3 litre su -0.2 lt(1 bardak pekmez)= 6.8 litre atık eder..bahsettiginiz atık cinsiyle 6.8 litre atık etsin 4.5 kg (gerçekten atıyorum bunu kestirmek mümkün degil) bu hesaplar altında ölçülerin şöyle olması gerekirdi..
1.5 kg pekmez - 4.5 kg atık - 15 litre su

çok karışık oldu biliyorum ama her halukarda oranlarda sorun var gibi..
sizin yerinizde olsam sıfırdan başlar ve 1-3-10 ağırlık oranına dikkat ederdim.

klorlu musluk suyu kullandıysanız boşuna hesap yaptırdınız o ayrı..

bu arada hava çıkışı başladıysa ne mutlu ama yine de kullandığınız atığın ağırlığını biliyorsanız yazın ki eklenmesi gerekeni söyleyebilelim..

sn safranlı bu konuya daha hakim, o fikir beyan ederse onu dinlemenizi tavsiye ederim..

sevgiler..
Evet şehir suyu kullandım ve de atık kilo olarak fazla,ilk nargile sistemi anlatılırken su kullanılacağı geçmiyordu ondan dolayı 10 kğ atığın hepsini blender da çektim üzerine yarım kg civarı pekmez,bir o kadar peynir suyu, yarım kg mayalı hamur,yogurt suyuilave edip kapattım.suyu sonradan okudum ve 3 lt suyu sonradan ilave ettim ve biraz daha maya ve yarın kğ daha pekmez ilave ettim.ama sorun zannedersem su.Suyu nasıl kullanmam lazım bekletilmiş sumu olması lazım,yağmur suyumu?selamlar.

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön