View Single Post
Eski 29-06-2013, 09:22   #1
menekşecibaba
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Afrika Menekşesi Stantları

Afrika Menekşesi Stantları , birçok arkadaş bu konuda bana danışıyor , böyle bir başlık açarak hem yardımcı olmak hem elimdeki bir hayli zengin olan örnek leri sizlerle paylaşmak istedim , umarım yararlı olur.
Evde çiçeklerimiz için kuracağımız stantları mümkün olduğu kadar gün ışığından yararlanacak şekilde dizayn etmeliyiz. Eğer gün ışığı yetersiz ise yapay ışıklarla takviye yapmalıyız.

Yapay ışık da bitkiyi güneş ışığı gibi etkiler. Bitki ile yapay ışık kaynağı arasındaki uzaklıklar önemlidir. Işık kaynağı ile arasındaki mesafe yakın ise yaprakları yakabilir.

Genel olarak yapay ışık kaynağı, standart menekşelere de bitkinin en üst noktasından 45-50 cm uzaklıkta, minyatürlerde ise 25-30 cm uzaklıkta olmalıdır.

Bitkide çiçeklenmeyi florigen hormonu sağlar. Bitki bu hormonu üretebilmek için ışığa ihtiyaç duyar ancak hormonun etkin olabilmesine , tetiklenmesine de karanlık , ışıksız bir ortam sağlar. Bu nedenle bitkinin en az 8 saat karanlık ortama ihtiyacı vardır. Yapay ışığı en fazla 16 saat açık tutabiliriz. Genel olarak önerilen ise 12 saattir.

Eklenen Resimler
     
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön