View Single Post
Eski 28-06-2013, 23:44   #1153
Sevalem
Yeni Üye
 
Sevalem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-06-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fesleğen Mesajı Göster
Rica ederim ne demek,inşallah faydalı olabilirim. Orkideler 3. boğumun biraz üstünden(2-3 cm) kesilir ama sizin 2 tane daha sapınız var sanırım.O saplarda daha önce çiçekli idi de siz mi kestiniz yoksa yeni mi çıktı?
Size önerim köklerinin durumunu gösterir bir fotoğraf yükleyin,bir de yaprakları yakından çekip yükleyin.
Sevgili fesleğen, Sizin yanıtınızı görmek doğrusu beni yine çok mutlu etti. Çiçek sapını söylediğiniz yerden keseceğim. Geçen gün sahile giderken çamların olduğu parktan geçiyorduk. Sırf bu amaçla yanımda taşıdığım minik çakı ile çam kabukları çıkardı eşim sağolsun. Fıstık çamı kabuğu ) Onları bir güzel yıkadım, kuruttum. Şu an havalanıyorlar, bir de mikrodalgaya koyacağım son aşama olarak. Diğer malzemelerim hazır. Bu arada orkidemi dinlenmeye aldım, hiç sulamıyorum, gece kalkıp yapraklarına sisleme su veriyorum. Biraz daha canlandı sanki. İlk fırsatta da harcını değiştireceğim ***.
Çiçeğimin sağda 2 sapı daha var evet. Birine ne olduğu hakkında fikrim yok ilk geldiği yıl öyleydi. İkincisi ise önceki dökülen çiçeğin sapı. Bu çiçek sapını ise bu yıl yeni çıkardı, diğerlerindeyse hareket yok. İki, üç açmış çiçek saplı orkidelere o kadar özeniyorum ki. Umarım bizim küçük de toparlar da o günlerini de görürüz.
Resimlerini çekip yükleyeceğim bu işlemleri yaparken ***.
Sağkıcakla kalınız.

Sevalem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön