View Single Post
Eski 25-06-2013, 07:32   #1143
fesleğen
Ağaç Dostu
 
fesleğen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2006
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 228
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevalem Mesajı Göster
Orkide severler merhaba,

Orkidem evimizdeki 2.yılını doldurdu. Bir ay önce dalları çiçeklendiğinde çok sevindik ve onun bakımında doğru yolda olduğumuzu düşündük. Fakat yaprağı sarardı, şefaf saksısından baktığımda köklerinin çürümüş olduğunu görebiliyorum. Kararmış ve büzüşmüşler sanki yumuşamışlar. Dışarıda kalan birkaç kök yeşil ve sağlıklı görünüyor.

Forumda orkidelerle ilgili tüm yazılanları sabahlara kadar okudum. Orkidemin köklerini temizlemem ve ardından tarçınlamam gerektiğini, substratını yenilenem gerektiğini, sulama ve bakım gerekliliklerini öğrendim. Öğrendim de ben bunları geç öğrendiğim için canım orkidemin başına işler geldi. Onu kurtarmak istiyorum bir an önce. Lütfen bu konuda tecrübesizliğimden kaynaklanan veya gözden kaçırdığım bir eksik bilgi varsa düzeltin.

Sorum şu; bu işlemleri dallarında çiçek varken mi yapacağım mecburen? Çünkü okuduklarımda çiçeklerini döktüğü ilk fırsatta yapılması gerektiği yazıyordu. Benimkiyse hala sağlıklı görünen çiçeklere sahip. ( Şimdilik)
Bir de ucu beyaz iki küçük dalcık var. Onlar uzar mı acaba sonradan merak ediyorum.

Bu hususlarda orkide tecrübelisi uzmanlarınızın vereceği cevapları beklemekteyim.

Şimdiden teşekkürler.
Merhaba;
Uzman değilim ama siteden edindiğim bilgilere göre eğer köklerde ciddi problem varsa üzülerek söylüyorum ama çiçekli dalı kesmeniz gerekiyor Çünkü gücünü yapraklarına ve özellikle köklerine yönlendirmesi gerek. Diğer taraftan kökleri güzelce temizleyin gerekli işlemleri yapın ve orkide toprağınızı değiştirin.Aynı kabı kullanacaksanız eğer kabınızı da çamaşır uyu ile yıkayın. Bence yapılması gereken bu. Şu anda en önemli olan organları kökleri.Daha başka çözüm önerisi olan arkadaş çıkar inşallah da çiçeklerinizi kesmek zorunda kalmazsınız diyeceğim ama bence yapılması gereken bu

fesleğen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön