View Single Post
Eski 24-06-2013, 17:36   #15
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba,

Ormancılığımız ile ilgili bütün görüşler bütün fikirler saygıdeğer. Hepsine de katılıyorum.

Sorunları tek tek ele alıp süratle çözmek lazım. Sn. Malina'nın bütün endişelerine katılıyorum. Ormanlarımız düzenli bakımı yapılan yerler haline getirilmeli, Dış kaynaklı şirketlerin eline geçmelerine izin verilmemeli, Orman yangınları ile çağdaş yöntemler ile mücadele edilmeli.

Ancak, bu işleri yaparken çok dikkatli de olunmalı diye düşünüyorum. Her kanun iyi niyetle çıkartılıyor. Sonra kanunun boşlukları uyanıklar tarafından doldurularak çıkar kapısı haline getiriliyor. önce bu önlenmeli diye düşünüyorum.

En önemlisi de artık 70 yıldır bitirilememiş Orman kadastrosunun bitirilmesi lazım. Çünkü neresi orman ,neresi tarla hala belirsiz.

Orman kadastrosu bitirildiğinde işin büyük bölümü hallolmuş olacaktır. Kimse Orman olan yer üzerinde hak iddia edemeyecektir.

Siyasiler kendilerine yandaş toplamak için yerine getiremeyecekleri vaatleri ancak bu şekilde vazgeçeceklerdir.

Diğer bir konu da tapulu arazilere yapılan saldırılardır. Tapuyu veren veya verilmesine sebep olan da orman şeflikleri ve müdürlükleridir. Daha sonra aynı şeflik veya müdürlük burası ormandı diye dava açabiliyor. Bunun önüne geçmeli.

Tapulu yerler artık orman olmamalıdır. Eğer orman sa o zaman o yerin tarla olduğu hakkında kimin hangi evrakta imzası varsa hesabı sorulmalıdır.

Ormanlarımız çok değerlidir. Onlara sahip çıkalım. Yabancı ülkelerde vatandaş mağdur edilmeden bu iş yapılabiliyor. Biz de yapabiliriz.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön