View Single Post
Eski 24-06-2013, 17:22   #147
MeTePe
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Bu görüşünüze katılmıyorum.

Kanaat bildiren bir yazı yazıyorsanız, sizin tabirinizle "içinde yapılan tespitlerin" doğru temelleri olması gerekir.

Benzer bir yaklaşımla şunu diyebiliriz. Gökyüzünde gece çıkan yıldızlar var. Bunlar atmosferdeki küçük, ışıklı canlılardır. Orada durur, bize romantizm sağlarlar. Uydular için gökyüzüne attığımız roketler bu yıldızlara çarpıp onlar yok edebilir. O yüzden roketler yıldızlar için büyük bir tehdittir.

Bu rapor da biraz buna benzemiş. Doğru kanaat için doğru bilginin kullanılması lazım. Subjektif görüşler bizi doğru yere ulaştırmaz. Objektif görüşler ise tek taraflı olamaz.

"Orada yaşayan insanlar evlerinden, sularından, topraklarından oluyorlar" tabirinizi de oldukça manidar buldum. Bir avuç toprağı olan her vatandaş öyle veya böyle bunun bir kısmını belediyeye kaptırmıştır. Sizin evinizde çeşmeden su akabilmesi için bazı fedakarlıklar yapmanız lazım. Konu içerisinde HES'ler tartışılıyor ama yegane baraj yapıları HESler değil.

Bu konu aslında genel çerçevede enerji üretim politikaları ve çevresel etkileri şeklinde tartışılsa kanımca daha doğru olurdu. Çünkü HES'lerin iyi veya kötü olmasını değil, enerji üretimindeki konumunu tartışmak daha gerçekçi bir bakış açısı sağlayabilirdi.

Yemek için elimizde sadece yumurta, sosis ve hamburger varken sadece yumurtanın ne kadar zararlı olduğunu tartışmak doğru bir yöntem olmaz.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön