View Single Post
Eski 23-06-2013, 01:26   #139
ciroz
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Sn MePeTe,

Enerji üretiminde H.E.S' lerin göreceli masum bir üretim şekli olmasına itirazım yok.
Kişisel itirazım, uygulama biçimlerine.

Tek alternatif H.E.S' ler miş gibi bir algı yaratılması, özellikle ülkemizde uygulanan nehir/dere tipi H.E.S lerin ve bu tip H.E.S lerin proje sayısının fazlalığı dikkat edilmesi ve incelenmesi gereken konular diye düşünüyorum.

Yukarıdaki bir çok mesajda detayları var. Tıp doktoru olduğunuz için araştırma ve tezleri okuma merakınız/alışkanlığınız vardır diye düşünüyorum. Bu anlamda konu içinde verilmiş bazı önemli linklere göz atmanızı tavsiye ederim. Ucuz enerji diye adlandırılan şeyin toplamda yaptığı tahribat ( sadece doğa değil, insan, su kullanımı, tarım vs ) göz önüne alındığında ülkemizdeki projelerin söylendiği kadar da verimli olmadığı hatırı sayılır biçimde ifade ediliyor.

Yine kişisel fikrim alternatif enerji üretimleri de mutlaka değerlendirilmeli. Özellikle rüzgar ve güneş alternatifleri ülke özelinde dikkate değer niteliktedir diye düşünüyorum.

Sizin fikirlerinize bir itirazım yok. Herkes gibi ben de ideal şartlarda çevreye gerekli saygıyı gösteren, zararsız, ucuz enerji temininin harika olduğunu düşünüyorum.

Aralarındaki verimli projelerin/uygulamaların varlığını inkar etmek haksızlık olmakla beraber maalesef ülkemizdeki uygulamaların bir çoğundaki gerçekler bu yönde değil.

Tekrar hatırlatmakta fayda var,
Konu özelinde yazdıklarım şahsi fikirlerimdir.

Saygılarımla.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön