Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Coyan
Sorum; çekirdekten ürettiğimiz fide neden aynı kalitede olmuyor veya olamıyor? Çünkü takip edebildiğim kadarıyla bazı arkadaşlar "aynı kaliteyi yakalayamazsınız, sonradan tekrar aşı yapmanız gerekir" şeklinde bazı ifadeler kullanmış.
|
Biliyorsunuz. Bir canlı hem anneden, hem de babadan genetik yolla bazı özellikler alır. Yeni birey Yani F1 dediğimiz ilk kuşak özelliğinin % 50 sini anneden, % 50 sini babadan alır. Tabii ki arada baskın genler olursa belirtiler baskın gen özelliğinde gözükür. Siz bu bieyin çekirdeğinden (Tohumundan) üretim yaptığınızda % 25 Anne, % 25 Baba ve 50 ebeveynlere çekebilir yeni birey.
Mendel Kanunlarını tıklayıp okursanız inanın çok çok daha iyi anlayacaksınız.