View Single Post
Eski 17-06-2013, 17:44   #18
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Bir ay sonra domatesler...

Dün domates fidelerini dikeli bir ay oldu. Dün resim çekemedim. Bugün bir tane çekip koyuyorum. İlk resim ile karşılaştırabilirsiniz.

Domateslerin hepsi çiçekli, yarıdan çoğu ilk domateslerini bağladı, 3-4 tanesinde 4-5 kadar domates oluştu, ilk salkımlar dolmak üzere.

Besin tüketimi hızla artıyor. İlk günlerde damlamayı azaltmaya çalışıyordum, şimdi artırmaya çalışıyorum. Hala, gölleme yapmadan düzgün damlama yapacak damlama kafa sistemi yapmaya çalışıyorum. Değişik 3-4 alternatif denedim. Genellikle hep tutarsiz, ayar yapması sorun oluyor. Yani her fideye aynı miktar besin verdiğimden emin olmak imkansız. Hala deniyorum.

Sülfürik asit denemelerine başladım. Bu arada kimya okurken farketmemişim herhalde; pH ile asitlik aynı şey değilmiş. Aynı pH derecesinde limon tuzu ile sülfürik asitin aynı miktarı, belli miktar besini aynı pH düzeyine getirmiyor.Daha çok sülfürik asit gerekiyor. Bu da bütün pompa ayarlarının değişmesi demek. O nedenle aynı pH kullanmak yerine, çözeltiyi aynı pH'a getirecek asitliği ayarlamam gerekiyor.

Eklenen Resimler
 
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön