Konu: Palmiye
View Single Post
Eski 11-06-2013, 22:15   #737
Nautilus Cycad
Ağaç Dostu
 
Nautilus Cycad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi C.Anıl Mesajı Göster
Bir de bu var:Eklenti 416483
Merhaba tekrar C.Anıl , resimler zahmet oldu sana ama tam anlamak için lazımdı. Ancak dallarında diken var mı yok mu tam anlaşılmıyor. O sebepten tam türünü söyleyemeyeceğim.

Not: Bilgilerim kişisel tecrübelerimdir. Eğitim almadım...
Bu çok hızlı büyüyen türlerden gördüğüm kadarıyla. Toprağı şuan torf ancak bu bitki için torftan ziyade ince kum olsa daha iyi. Soğuğa dayanacaktır. Bu sonbahara doğru dikmen gerekiyor. Şimdi dikersen sulamasını aksatmaman lazım. Dikmende sorun yok yani.

Her halukarda diktiğin yıl öyle süper bir form almasını bekleme, hatta belki kendini biraz bırakır. Ancak düzeli bakım yaparsan seneye baharda bu bitki süper bir hal alacaktır. 1 yıl bekleyeceksin yani.

Saksı ölçülerine bakarak tavsiyem : 50cm çapında 40cm derinliğinde toprağı kaz. İçine 3/1 oranında su koy, daha sonra toprağı balçık haline getirmeye çalış mümkün olduğunca 1-2 saat kadar öyle kalsın. Ardından saksıdan çıkarttığın palmiyeyi sakince ( toprağı köklerden çok döktürmeden çukurun içine koy. Çevresini iyice sıkıştır üzerine iyice bastır. Sonrasında biraz daha su verdiğin taktirde iş biter. Eğer palmiyen tutmaz ise sana 2 adet palmiye gönderirim söz

Rüzgar alan bi yer olabilir, rüzgardan çok etkilenmez. Güneş olursa palmiye bayılır. Hadi rastgele....

Nautilus Cycad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön