View Single Post
Eski 11-06-2013, 20:36   #19
aigneis
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-04-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PaleoHakan Mesajı Göster
Emre Bey edindiğim bilgilerle oldukça çelişen bilgileri verdiğiniz için merak ettim. Tümorlerin oluşmasını engellediği, mevcut tümörlerin küçülmesinde etkili olduğunu ortaya koyan araştırmalara ulaşmak zor değil.
Erkeklerın fazla kullanmaması gerektiğini, vucudunda tümörü olanların kullanmaması gerektiği bilgisilerini hangi kaynağa dayanarak burada paylaştığınızı sorsam kabalık etmiş olmam umarım.
Sayın PaleoHakan... Ben de bildiğim kadarıyla yardımcı olayım. Civanperçemi gibi daha bir çok bitkide fitoöstrojen var. Bu insan vucudundaki östrojen hormonunun benzeri bir madde. Bazı araştırmacılar fitoöstrojenlerin östrojen gibi davrandığını düşünüyor o nedenle östrojen bağımlı hastalıklarda tetikleyici görev yapabilir diyorlar. Östrojen bağımlı tümörler, bazı yumurtalık kistleri gibi... Erkeklerin fazla içmesinin önerilmemesinin sebebi de hormon dengesini bozacağından endişe duyulması. Ancak bunun için çok ama çok büyük miktarlarda tüketmek gerek. Bir kısım araştırmacı da bunların östrojen kadar etkili olmadığını hatta östrojenin bağlandığı reseptörlere bağlanarak vücuttaki fazla östrojenin etkisini azalttığını, dolayısıyla bu saydığım hastalıklarda iyi etkisi olduğunu söylüyor. Ben şahsen ikinci grubun düşüncesini daha doğru buluyorum. Ben de yumurtalık kistlerim için içiyorum. İlaç da kullanıyorum ve kistlerim geçiyor. Eşime de migreni için içiriyorum. O da fayda görüyor.

Ben geçen sene bahçeye ekmiştim bu sene ilk çiçeklerini verecek. Çok ama çok güzel bir bitki.

aigneis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön