View Single Post
Eski 10-06-2013, 17:51   #302
sonkez
Ağaç Dostu
 
sonkez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
3 gündür gündüzleri alabildiğine sıcakken akşamüzeri gökyüzünü kapkara bulutlarla kaplanıveriyor. Sonra da bir gök gürültüsü, bir yağmur; sormayın. Dün yağmur hızını alamadı, dolular zıp zıp zıplamaya başladı. Çiçeklerime bir şey olursa korkusu sardı beni de elbette. Dolunun geldiği delinmiş yapraklar, yırtılmış çiçeklerdi sadece zarar. Ya ekmeğini topraktan kazananlar ne yapsın? Onların zararı çok daha büyük oluyor böyle durumlarda.

Yağmur durunca çiçeklerimin durumuna bakmak için soluğu başlarında aldım elbette. Değerli üyelerimizden birinin güzel hediyesi beni mutlu etme hazırlığındaymış meğerse...

Ateşli dudaklar!... Bu dudaklardan gelecek bir öpücüğe hiç kimse hayır diyemez herhalde. Çok yıllık yayılıcı bir bitki. Anavatanı Meksika olan bu çalının güzelliği yaz boyu bitmeyen çiçekleri... Güneşi seviyor ve güneşi görmesine bağlı olarak çiçek tonları değişebiliyormuş... Işığı daha az alan çiçekler neredeyse beyaza yakın renge bürününken, doyasıya güneşlenenler o harika renkleriyle büyülüyor. Aslında ballıbabagillerden ve sonbahar adaçayı olarak da adlandırılıyor. Kelebeklerini bir mıknatıs gibi kendine çekme yetisine sahip. Yapraklarını ezip koklayınca aromatik bir koku hissediliyor.

Eklenti 415090

Eklenti 415091

Eklenti 415092

Eklenti 415093

Eklenti 415094
Çok güzelmiş....

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön