Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
BÖRÜLCE SALATASI
Taze börülcelerin uçlarını ayıklayıp ikiye bölüp haşlayın iyice pişsin. (Dikkat kıraç yerin börülceleri zor ,sulak yerin börülceleri kolay pişer) (Haşlarken tuzunu atmayı unutmayın). Süzgeçte suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta iyuice döğülmüş sarmısak ve yoğrdu karıştırın. Soğumuş börülceleri bu yoğurtla harmanlayın ve servis tabağına alın üzerine bol zeytinyağı gezdirin ve servise sunun.
Afiyet olsun
Not : Bu tarif aynı zamanda salatalar bölümünde de verilmiştir. İster salat ister meze olarak servis edebilirsiniz.
|
Sayın Leventoğlu,
Mutlaka biliyorsunuzdur; ama bilmeyenler için bu reçetenize izninizle bir katkım olsun.
Efendim, börülceyi makarna haşlar gibi haşlayın. Yani, su kaynadıktan sonra börülceleri koyun. Yumuşayınca süzün. (suyunu atmayın çorbada kullanın). O zaman börülcenin sararmadığını, öyle hayattan bezmiş gibi kendini salıvermediğini göreceksiniz.
Ben sarımsaklı ve zeytinyağlı olanını daha çok seviyorum. Ama sarımsak yoğurtlusuna da hayır demem hani. Üzerine gezdirilmiş biberli yağ da olsa fena olmaz değil mi mirim? Hadi gelin yoğurda ceviz de katalım oldu olacak!..
Afiyet olsun