View Single Post
Eski 03-06-2013, 21:01   #13
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın Charlaux,

Fotoğraflarınız çok büyük boy o nedenle yüklemede probleminiz oluyor.
Foruma fotoğraf yükleme kurallarına uygun ölçüde yüklerseniz sorun olmayacak zannediyorum.

Sizin oyaya ikiz gövdeli bir tarzı yakıştırıyorum. Saksıya saat yönünde döndürerek nebariyi biraz daha geniş gösterecek şekilde dikilebilir. Kabaca bir çizim yaptım, ilişikte ilave ediyorum.

Not: Beyaz kılcal kökler çok hassas o nedenle yaptığınız işlemden zarar görmüş olabilirler. Zarar gördülerse de tekrar kök oluştururlar zannediyorum. Ben havai köklendirmede hormon kullanmıyorum yine de kökleniyor.

İyi çalışmalar dilerim...


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Merhaba degerli bonsaiseverler,
Gecen gun sn.alacakaranlik'tan aldigim koklendirme hormonunu surup topragi torfla degistirmek icin alani actim ve iki on dis uzunlugunda kokle karsilastim.Burada ilgimi ceken nokta kokun tekrardan soydugum bolgeden degil onun birazcik yukarisindan hic soyulmamis bir bolgeden cikmis olmasiydi.2 hafta gibi bir surede koklendi.

Ve biliyorum gerci su an stilini konusmak icin belki cok erken cunku Temmuz basina kadar genis saksiya gecmeyecek,Ekim'e kadar da ellenilmeyecek ancak neler yapilabilir,neler gerceklestirilebilir bunlari merak ediyor ve sorguluyorum.Benim kafamdaki sekil selale tarzinda bir shonin bonsai;kaya ustu tarzda biraz egik duracak sekilde ince ve uzun nebarisiyle;bilemiyorum bu mudur onun icin uygunu,daha dogrusu gorusleriniz nedir bunlari merak ediyorum sadece.Yine resmi site kabul etmediginden linkini paylasabiliyorum sadece.

http://m1306.hizliresim.com/1b/2/nqnqf.jpg

Saygilar

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg oya öneri-sagol.jpg (60.9 KB, 322 views)
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön