View Single Post
Eski 01-06-2013, 23:55   #113
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Yarin Sabah 2000 m2 serayi kiralamak uzere gorusmeye gidecegim, umarim iyi sonuclanir.Ilk olunca bu sera buyuk ama bir tarafina lissiantus dikersek riskimiz azalir.
Isitma, sogutma, biogas, sera malzemelerinin cok ucuza imalati, ek alternative uretimler gibi arastirmalarim var, ancak serasi olmayan yazinca ukalalik gibi algilaniyor. Umarim serayi kiralar cilek dikerim ozaman kendi deneyimlerimi paylasmak kolay olur.
Sayın Kiziltan Merhaba.
İnşallah 2000 m2lik serayı kiralarsınız. İnanın topraksız tarımla uğraşmak çok zevkli. Dileğim bu zevki siz de tadarsınız. Bu büyüklükteki sera için bizdeki sera bekçisi yeterli olmaz, sizin daha büyük bir sistem kullanmanız gerekir.

Bizim büyük sera için çeşitli ısıtma sistemleri düşünürken en son verdiğimiz karar biogaz sistemi. Hem kümesten çıkan gübreleri değerlendireceğiz hem de organik gübre elde etmiş olacağız. Sayın Kayhan KALELİOĞLU'nun biogaz ile ilgili videolarını izleyince biogazın doğru karar olduğuna karar verdim. Sizin bu konudaki deneyimlerinizi de öğrenmek isteriz.

Sayın Kiziltan forumda herkesin kendine göre doğruları olabilir, farklı fikirler oluşabilir. size düşen tüm fikirleri kendi doğrularınızla harmanlayabilmeniz ve en doğruyu bulmanız olmalı diye düşünüyorum. Karar sizindir.
Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön