View Single Post
Eski 01-06-2013, 16:14   #132
samarra
Ağaç Dostu
 
samarra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 167
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster
Sayın samarra,

7/24 sulama yapmak pek iyi bir fikir değil... Sulama miktarını kontrol edemezsiniz. Çok su gider, toprağın sürekli çamur olması bitkilere de zarar verir. Ayrıca 10 adım genişlik dediğiniz 6-7m mesafe demek... Bahçenin bir ucundan yapılan sulamanın bu kadar uzun mesafeyi kat etmesi mümkün değil. (Bahçe eğimli değilse)

Bunun yerine 2. bir boru hattı yapıp fıskiyeler koymak daha mantıklı.

Toprağın derinliklerini sulamak çim olan alanda işe yaramaz. Çim çok yüzeyel bir bitki... Kökleri derine inmez, üstten sulamanız lazım. Hatta çamlarınız büyükse sadece çimi sulamanız bile yeterli olur. Onlar derindeki çimlerden süzülen suya erişebilirler. Ama çimler, ağaçlara verdiğiniz sudan fayda görmez.

Sulama sistemi yapmak zor bir şey değil. Biraz el becerisi istiyor. Ben 30-40 metrelik kendi sistemimi 2 saatte yaptım. Üstelik tek tek saksılara göre ayar yapmam gerektiği halde. Bahçede yapmak daha kolay.... hortumu uzatıp gidiyorsunuz. Sonra üstünde gerekli yerlere küçük fıskiyeleri takıveriyorsunuz.
sayın metebe verdiginiz bilgiler cok isime yarıycak cok tesekkür ederim site sakinleri ile yasanan sorunlardan dolayı beni dinlemediler bu konuda. tekrar tesekkür ederim

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön