View Single Post
Eski 31-05-2013, 20:42   #129
MeTePe
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Sayın samarra,

Ben evimde terasımda 25 kadar saksıyı bu şekilde suluyorum. Öncelikle sıradan bir hortuma delik açarak olmaz. Hem pahalı olur, hem de efektif olmaz.

Bu iş için ucuz, siyah plastik borular var. Yeteri kadar boru dışında, tasarladığınız boru sistemine uygun dirsek, ek ve T bağlantıları almanız gerekiyor. Ek yaptığınız yerler, dirsekler vs. için de bildiğiniz kelepçelerden kullanıyorsunuz. Aksi halde su basıncıyla ek yerleri ayrılabiliyor.

Tek bir hortumu sulanacak yere boydan boya uzatabilirsiniz. Ağaç, fidan gibi yerlerde hortumu halka şeklinde çevirip devam ediyorsunuz.

Serdiğiniz hortum üstünde, sulanmasını istediğiniz yerleri özel bir "biz" ile delip sulama memesi takıyorsunuz.





Bu memeler küçük fıskiye gibi çalışıyor. Su miktarını da kısıp açabiliyorsunuz.

Ben evime yaptığım sisteme bir de sulama bilgisayarı taktım. 60-70TL den fiyatlarla satılıyor. Programladığınız saatte suyu açıyor ve kapatıyor.

Benim terasım yaklaşık 50m2... Tüm duvar boyunca 2 sıra büyük saksı var. Tümünün boru, meme vs. masrafı bilgisayarla birlikte 300-400TL falan tutmuştur.

Ayrıca çok büyük bir kolaylık olduğunu da söylemeliyim. Eskiden bir tur sulama yapmam, elde hortumla 30-40 dakika sürüyordu. Şimdi aynı iş 5 dakika sürüyor. Onu da zaten kendi yapıyor.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön