View Single Post
Eski 31-05-2013, 13:33   #15
mandalinleerik
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi firuze 35 Mesajı Göster
Bana da O'nu o halde bırakamayacağımı bildiği için komşum getirdi.Sabah ki fırtınada yuvadan uçup betona çakılmış olacak.Bana geldiğinde dik duramıyordu,başı arkaya doğru kayıp en sonunda sırt üstü düşüyordu.Bezden yuvarlak halka yapıp içine geri düşemeyeceği şekilde sıkıştırdım,zorla gagasını aralayıp bol sulu ekmek içi yedirmeye çalışıyorum ama yeterli mi bilemiyorum.
İki gündür beraberiz,çok şükür artık daha iyi(felçli gibi görünmüyor ve kıpırdayıp uçmaya çalışıyor.)Hâlâ uzun süre dik duramasa da onu uçurmak için bir ümit var.
Şırınga ile beslemek daha kolay bir çözüm(daha önce denemek istedim ama sanırım akışkanlığı tutturamıyorum,zarar vermekten korkuyorum.)Çok sulu bir karışım mı hazırlamam gerek.Yoksa kullandığım şırınga küçük mü geliyor.Civciv yemi deneyebilir miyim?Pişmiş bulgur veya pirinç zarar verir mi?Kıymayı geçen yıl kırlangıç yavrusunda denemiştim,her şey yolundayken birden yemek istemez oldu.Zorla yutturamayınca da öldü.
Doğada böcekler, kurtlar, tohumlar vs. şeylerle besleniyorlar sanırım kurt benzeri şeyleri direk yediriyorlar ama tohum gibi daha sert şeyleri kursaklarında öğütüp veriyorlar. Bence çok kuru olmayıp, balçık kıvamı mı denir bilmiyorum o kıvamda vermeye bakın. Umarım iyileşir ve kanatlanıp uçar çok uçmayı beceremezse hemen salmayın kediler ve kargalar ciddi tehdit oluşturabilir. Ne verebilirsiniz yem olarak bence onu iyice araştırın derim.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön