View Single Post
Eski 31-05-2013, 06:04   #8
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sevgili tener, İstanbul'a dönmeden evvel ben de komşularımın yardımı ile erişte keserim. 80 tane köy yumurtası ile yoğururuz hamuru.... offf ne de güzel olur.

Bu işlemi bahçe sayfamda da mutlaka anlatmışımdır, veya başlık açmışımdır.
Yani erişteyi biz de severiz. Aynen senin yaptığın gibi de yaptığımız olur.
Veya,
Az bir tereyağında erişteyi hafifçe kavur, yanında mutlaka hazır sıcak suyun da olsun.
Kavurma işi birince hemen üzerine sadece bir parmak çıkacak kadar sıcak su (et suyu, daha da lezzetli olur) ilave et ve altının ateşini azalt ve eriştenin suyu çekmesini sağla.
Daha sonra erimiş tereyağını ilave et, tabağına aldığında dövülmüş ceviz ve peynir de eşlik etsin.
Bu durumda besini de içinde kalır, aksi durumda döktüğün haşlama suyu ile gider.

Cevizi erişteye katarken hiçbir zaman tencerede çevirirken katma, kararma yapar, daima ya servis tabağına koyduğunda ya da yerken ilave et.

Veya,

Önce erişteyi bildiğin gibi haşla ve süs. Az bir sıvı yağda bir baş küçük küçük doğranmış soğanı pembeleştir. İçine 2-3 adet sivri biberi ufak ufak doğra, 3 diş sarımsağı ufak ufak doğra biraz sonra 2 domatesi ufak ufak doğra, biraz maydanoz, tuz karabiber karışımı ile hazırladığın sosu, süzülmüş eriştelere karıştır.
Servis yaparken de döğülmüş cevizi ilave et..... afiyet olsun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön