View Single Post
Eski 30-05-2013, 13:45   #101
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Merhaba
Begenilerini iletenlere tesekkurler.
Cilek icin ARGE nasil yapilabilir diye iki tablo hazirladim ama Excel oldugundan yukleyemedim buraya. Nasil yaparim lutfen bildirin. Olmuyorsa eger, ilgilenen emeil adresini ozel mesaj olarak atsin mail olarak gondereyim, isterse kendisi bir formatta foruma koysun. Kusura bakmayin biraz bilgisayar ozurluyum.

Bu tablolarda once 16 fide sonra 8 fide deneyerek, iki tur cilek icerisinden en iyi iki tanenin EC planlamasi, sulama programi, ilac uygulamasini nasil yapmamiz gerekecegini bulabiliyoruz. 300 **** 500 m2 swrasi olanlar icin 10 **** 20 fidede deneme yapmak kolaydir sanirim.

Pazarlama icin daha once yazmisdim, her sehirde pasta yapip zincir marketlere verenler var, bunlar surekli cilek almak durumunda, donmus cilek aliyorlar ki pahali, gorusebilirsiniz. Yerel olarak dondurma yapip birkac dukkana dagitanlar var onlar da ayni durumda. En sonunda kilosunu 1 TL ye satmak yerine ev receli yapip satmak olabilir mi? Biliyorsunuz evde yapilan urunlerin satisinda kolayliklar ve vergi muafiyetleri de var.
Basarilar
Engin KIZILTAN

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön