View Single Post
Eski 29-05-2013, 18:46   #43
Gazi Barış
Ağaç Dostu
 
Gazi Barış's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2012
Şehir: Mustafakemalpaşa Bursa
Mesajlar: 319
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yesil parmakli Mesajı Göster
selamlar,

sevgilim erik hastasi, almanya'da yasıyor malum orada bizimki gibi kütür kütür yesil erikler yetismiyor

yaklasik iki ay once kardesimin yedigi eriklerin cekirdeklerini buldum mutfakta, aklima geldi birden.
bir avuc cekirdegi kaptigim gibi catidaki bos saksiya ekip her sabah sabırla suladim. sonuc olarak bi kac yabani otla beraber bi tanesi de filiz verdi galiba.

(resimde ortadakinin erik oldugunu var sayıyorum)

her neyse, şehir hayati malum, toprak nerde, bahce nerde. gözümün önünde olmasini istiyorum ama malum saksıda yetisebilecek bir sey degil, catıya varil cıkarip ekmeyi de dusundum, tugladan duvar örüp icini toprak doldurmayı da dusundum ama bu sefer kökleri betonu parcalar dediler.

iki sorum olucak siz ağac severlere;

1-catida yetistirme ihtimalim cidden yok mu?

2-catida yetistiremiyorsam bonsai ye cevirebilir miyim?

saygılarimla.
Ben resimde bir erik fidesi göremiyorum; üstteki semiz otu, alttan uzanan dal darıcan dediğimiz yabani ota benziyor, merkezde erik olarak resmedilen bitki ise ne olduğu konusunda tahmin yürütemesemde erik fidesine benzemiyor, enazından bizim bildiğimiz eriklere (Alman erikleri başkada görünebilir.)
Direk olarak hiçbir işleme tabi tutulmadan toprağa ekilen tohumlar ilk yılı hiçbir tepki vermeden geçiriyor, ikinci yıl erkenden kendini gösteriyor. Bu defalarca tarafımdan sabittir, denemesi bedava.
Ayrıca tohumdan yetişen erikler esas anaç olan özüne dönüyor, yediğimiz meyvesiyle hiçbir benzerliği kalmıyor, bitki gövdesi de muhtemelen normalden fazla dikenli oluyor. Daha önce özüne dönmüş bir eriğin meyvesini yemiyorsak eğer! Bunu nereden anlarız? Aslına dönmüş erikler etrafta kendiliğinden yetişmiş, albenisi olmayan, muhtemelen yeşilken ekşi olan ancak olgunlaşınca yenilebilen eriklerdir.

Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön