View Single Post
Eski 29-05-2013, 14:43   #3211
tturt
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnunal Mesajı Göster
Sayın Taner bey,

Bu clematis Fond memories banada aynısından geldi Yeşim hanım sizinde aynı clematisden siparişiniz olduğunu söylemişti oradan biliyorum. Diğer cins bana gelen Purpurea çiçeklerini dökmüş olarak ta olsa zorla almıştım neyseki sizinkileri çiçekli görmüş olduk. Sağlıkla büyütünüz. Benim yaklaşık bundan 1 ay önce net üzerinden başka bir yerden almış olduğum 2 clematisden dikerken uçlarından taze sürgünlerinden aldığım çelikleri hiçbir işlem yapmadan bahçe toprağına öylece diktiklerim sürgün vermeye başladılar bakalım sonuç ne olacak. Bilgim olsaydı bende clematislerle beraber alaca yapraklı sardunyadan almak isterdim.

Ortancalarda ses yok demişsiniz amma velakin görüntüden gümbür gümbür geliyorum diyor.

Muğladan selamlarımla.
Bana gelen çlematisler kargoda ciddi zarar görmüşler. Bu cinsi araştırdım. Dediğiniz gibi Fond Memories üzerinde de durdum fakat elimdeki çiçeğin formunu benzetememiştim. Belkide çiçek bozulmaya yüz tuttuğunda olabilir. Uyarınız sonrası tekrar baktım gene kararsız kaldım. Sizin elinize ulaşan fond memories sayfanız'dan gördüğüm kadarı ile formu çok güzel ve kesin fond memories. Sizden rica etsem elinizde ki çiçeğin arka tarafına bakar mısınız dışı lila rengi içindende beyaz şerit geçiyor mu?

Bende 3188 numaralı mesajda yazdığım ismi değiştireyim.

Aslında Avrupa çiçekçiliğin ana işi sardunya daha sonra sipariş verirseniz aklınızda bulunsun. Bu sene İzmir'e gittiğimizde kendisinden sanıyorum 6 saksı sardunya alıp uçakta ayağımızın altında getirmiştik. Biz sardunyaların kalitesinden çok çok memnunuz.

Doğru söylüyorsunuz ortancaların boyu posu öyle gösteriyor. Ben şimdilik ses yok demek istemiştim.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön