View Single Post
Eski 25-05-2013, 00:49   #1123
Gülbahçe
Ağaçsever
 
Gülbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 46
Eşim geçen yaz ofislerinde atılmak üzere olan bir orkideyi atılmaktan kurtarıp eve getirmiş. Aylarca ölmek üzere olan orkideyi düzeltmek için uğraştık, gözünün içine baktık. 7-8 ay geçtikten sonra tamamen kendine geldi ve bir sürü tomurcuk çıkardı. Ama yaramaz muhabbet kuşum nasıl olduysa onu ele geçirdi ve tomurcuklarını kopardı ve orkide daha sonra küstü sanırım, öldü gitti.. o kadar üzüldük ki, onca emek vermişken tam kendini topladı dediğimizde yazık oldu yani.

Bugün baumax'tan yeni bir orkide aldım. Bu da ölsün istemiyorum. Umarım bu sefer bakmayı becerebilirim.

Orkidemi direk camın önüne koyabileceğim bir yer yok ama pencerenin yarım metre kadar yan tarafında duran sehpanın üstüne koydum. Ordan aldığı güneş yeterli olur mu acaba?

Sulamayı nasıl yapacağımla ilgili de bir sürü bilgi okudum ama hala korkuyorum fazla sular çürütürsem ya da az sular kurutursam diye korkuyorum çok güzel bir çiçek ama ne kadar hassas yahu

Son bir şey orkide satılırken dışında şeffaf bir poşet oluyor ya onu çıkarmasak bitkiye çok zararı olur mu? Yine kuşum zarar versin istemediğim için, onun sayesinde korunur diye düşünmekteyim.

Gülbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön