View Single Post
Eski 23-05-2013, 15:50   #1720
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozgurk Mesajı Göster
Fideleri gerçek yerlerine şaşırttıktan sonra şöyle bir sorun oluyor. Yaklaşık 15 tane fidemden 6-7 tanesini bu şekilde kaybettim.
Gerçek yerlerine aldıktan 1-2 gün sonra kendilerine geliyorlar ancak tamam büyümeye başlıyorlar dedikten sonra gövdenin toprakla buluştuğu yerden kurumaya başlıyorlar. Toprağı açıp baktığımda köklerde sorun yok gibi ancak tam o bahsettiğim 1-2 cm lik gövde bölümünü tamamen incelmiş kopmak üzere kurumuş olarak görüyorum. Sorun fidelerden mi, topraktan mı, gübreden mi yoksa bir zararlıdan mı bir türlü karar veremedim? Bilgisi olan **** yardımcı olabilecek var mı?
Aynı sorunu 300-400 fide içerisinde 3-5 tane olarak ben de yaşadım. Geçen sene de yaşamıştım aynısını. Ama zayiat miktarı çok düşük olduğu için hiç önemsemedim. Problem, fideleri viyollerden fide poşetlerine şaşırttıktan sonraki sulama ertelerinde görüldü. Ama şuna eminim, daire ortamında danaburnu kesmesi kesinlikle değil. Ben kendi açımdan bunu sulama hatasına bağlamıştım. Acaba suyu bazı fidelere fazla mı kaçırdım diye.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön