View Single Post
Eski 21-05-2013, 21:24   #35
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Haklısınız Sayın Sakaki,

Ben de farklı uygulamalarla karşılaştım, ikisini de savunanlar var. Ben ikisini de denedim ve parmak veya tırnakla almaya karar verdim çünkü çit gibi kesince kahverengileşme oluyor. Tırnak daha iyi belki ama çok zaman alıyor, parmakla almak işi kolaylaştırıyor ama dikkatli olunmazsa uçlarda ezilmeye neden olabilir o nedenle çok sıkmadan almak lazım.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn sagol,

Bu konuyu tourkana yurtdışına çıkmadan önce konuşmuştuk onunla da.
youtube'daki Avrupa ve Amerika menşeli videolara baktığınızda makasla çit budayan bahçevan misali yaprak budama makaslarıyla ardıçlarda uç alımı ve folyaj şekillendirme yapıldığını göreceksiniz, ben bunu uyguladığım her defasında şimdiye kadar üzerinde çalıştığım ardıçlarda tıpkı sizin dediğiniz gibi uçlarda sararma, kuruma hatta cansızlaşıp dökülmeler yaşadım.
(Bu da youtube'un bonsai konusunda ne derece güvenilir bir kaynak olduğunu gösteriyor sanırım!?)

Japonların bu konuda gözüme çarpan ender 1-2 videosunda ise makas kullanmadıklarını, tırnaklama usulü yaptıklarını görmüştüm (her ne kadar bazı budamalarda kullanıyorlarsa da) ANCAK bazı dal ve uçlarda değişik teknikler uyguladıklarını öğrendim.

tourkana japonya'ya giderken bu konuda bilgi edinebilirse çok iyi olacağını belirtmiştim, döndüğünde umarım bu konuyla ilgili ayrıntılı bir bilgi almış olur

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön