View Single Post
Eski 17-05-2013, 08:28   #3095
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatihs Mesajı Göster
Orhan Abi bahçeniz şenlenmiş gelişinizle elinize sağlık .Bu Clematisten Samsun'da nerde bulabilirim biliyormusunuz ?

Selamlar
Sevgili fatihs;
Teşekkür ederim.
Maalesef Clematisleri Samsun'da bulamazsınız. İstanbul'da bile, ancak mart ayından itibaren, sadece Bauhaus satıyor. Hatta her şubesinde satmadığı çeşitler oluyor. Arkadaşlardan öğreniyor ve o şubeye gidip alıyoruz. ''O şube!'' dediğime bakmayın, Samsun'dan Alaçam'a, Havza'ya, Terme'ye, hatta Vezirköprü'ye gidip almak gibi birşey.
Bir gün ayırmak gerekiyor anlayacağınız.

Benimkisi daha sıkıntılı.
Aldıklarımı buraya geleceğim tarih olan, nisan sonlarına kadar orada iç mekan sıcaklığında tutarsam, uzayıp gidecek, kargo için ambalaj sorun olacak diye, hemen Çarşamba'da bir kargo şubesine, gönderiyorum. Oradanda, köyden gidip kargoyu almasını istediğim kişi, köye getirip belirttiğim yere dikiveriyor.

Tabi tüm bu sürecin maliyeti, neredeyse Clematis için ödediğim fiyatın iki katınıda geçiyor. Daha net bir deyişle; her bir clematis'in yaklaşık maliyeti 45-50 lirayı buluyor.
Gerçi benim bahçemdeki çoğu bitkiler, hep İstanbul'dan geldiği, ya da, internet üzerinden satın alındığı için maliyetleri çok yüksek. Senin anlayacağın, benim bitki deliliğimin maliyeti herkese göre biraz daha uçuk.

Bir sordun, bin ah işittin be, Sevgili fatihs.

Selam ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön