View Single Post
Eski 14-05-2013, 20:15   #7
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Bu suda köklenen daldaki yapraklar diğerine kıyasla daha açık renkti. Işık alan pencere önünde olmasına rağmen diğeri gibi direkt güneş ışığı alamadı, sanırım ondan oldu.

Bu resimleri çektikten sonra (yaklaşık 1 - 1,5 ay öncesi) kendisini suya geri koydum çünkü o esnada işim gücüm vardı, dikmeye fırsatım olmadı. Nasıl olsa suda ve köklü diyerek bıraktım onu. Bir müddet daha böyle devam etti ama bir süre sonra nasıl oldu bilmiyorum (ya da ben farketmedim) bir gece içinde üstteki yapraklar ve gövdenin üstünden aşağı doğru tamamen karardı, belki o an dikebilseydim olurdu ama o gün de dikemedim. Ertesi gün tamamen kurudu Kuruma- kararma gövdenin en altına kadar ulaşmadığı için belki şansım vardır dedim, köke çok yakın şekilde kuruyan kısmı kopardım, kalanı diktim ama maalesef yaşamadı.

Şu an için tek tesellim diğer büyüyen dal.

Bir de elbette budama sonrası saksıda kalan kalem gibi parça vardı, o da diğer tesellim. Onu sulamaya devam ettim arada. Üzerinde hiç yaprak ve dal bırakmamıştım. Şimdi şu son günlerde minnacık yapraklar sürmeye çalışıyor gene gövdenin toprağa yakın kısımından. Bakalım belki geç de olsa tamamen yeni yaprak ve dallar çıkartır o da. İnşallah diyelim.

Böylece, insanlık için küçük ama benim açımdan büyük bir adım atmış oldum. Demek ki Vapur dumanı çelik ile çoğaltılabilirmiş, üstelik benimki bunca badire atlatmışken yaşabiliyorsa, sizler çok daha kolay gerçekleştirebilirsiniz köklendirmeyi.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön