View Single Post
Eski 14-05-2013, 09:14   #8
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Sn. sagol ve Sn. badrobot,
İkinize de ilginiz ve değerli önerileriniz için teşekkür ederim. İnşallah sizlerden de bu şekilde gelecek destek ve sunduğunuz farklı bakış açılarıyla güzel bir ağaca doğru ilerleyeceğiz bu çalışmada.

Evet ağaç enteresan. Doğadan böyle bir ağaç seçip bir de gidip eğik kısmın alt tarafına aşı yapmaları da bir o kadar enteresan.

Aşı yapılan yer, aslında örnekteki çalışma için belki de en uygun yer. Yalnız aşılanmış tür konusunda şüphelerim sürüyor. İri bir varyete olması beni düşündürüyor. Aslında aynı bölgeden 2-3 delice sürgünü çıkmış olsa büyük bir gönül ferahlığıyla çalışmaya başlayacağım. Delicenin kendi sürgünleriyle o üçgen yapıyı oluşturabileceğime inanıyorum.

Ama sanırım şu an için en uygunu, hemfikir olduğumuz kalın dalı dibine yakın bir noktadan kesip ince dalı da şimdilik eğmek. İnce dal zaten kısa, ilk fotoğrafta neredeyse tamamı görünmüş. O kalın dal ise 2 mt.den fazla uzunluktaydı, üst kısmını biraz kısaltmıştım. Ağaç bu baskın dalını (hatta neredeyse tek dalını) kaybedince belki bu aşı bölgesine yakın bir yerlerden kendi sürgünlerini de verebilir. Bu gerçekten harika olur, ama olmazsa da budamanın gerisinde bırakacağım birkaç cmlik bölümden kuvvetle muhtemel yine domat sürgünleri verecektir, onlarla bir çalışmayı denerim.

Eğer kendi sürgünlerini vermezse ve aşılı zeytin sürgünleriyle de güzel bir çalışma çıkmazsa, son çare aşılı dalı tamamen söküp aynı yere birkaç delice sürgünü aşılamak olur.

Eğer yorumlarınız, farklı fikirleriniz olursa, yine esirgemezseniz sevinirim.

Hepinize iyi çalışmalar, sağlıklı ağaçlar diliyorum.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön