View Single Post
Eski 11-05-2013, 22:17   #5
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Sn Charlaux merhaba

Maratona hoş geldiniz
Doğrusunu söylemem gerekirse fotoğraflardan net bir şey anlayamadım, o yüzden en son söylediklerinize göre yorum yapacağım:

"Once babamla bu ise giristik sonra farkettim ki canli deriyi de soymusuz" derken neyi kasdettiniz acaba? Eğer kambiyum dokuyu kasdediyorsanız, onu zaten çember şeklinde ve dalın çapı ile aynı kalınlıkta komple soymanız gerekiyor, yani odun doku ortaya çıkacak tam olarak!

"sonrasinda soyulan bolgenin alt kismindan (yumrunun hemen alti ) duzgun bir sekilde soyup bolgeyi kapattik" derken birinci başarısız soyma işlemini yaptığınız bölgenin altından tekrar bir havai köklendirme denemesi mi yaptınız? Eğer bunu demek istiyorsanız, havai köklendirmeniz maalesef yanlış olmuş.

Son olarak, "o kucuk yumrudan baslayacak sekilde tercih ettim,yanlis bir tercih mi bilemiyorum." sözünüze istinaden: Fotoğraflardan dediğim gibi tam anlayamadım ama sanki bana Ters-Konikliği olan bir bölgeyi seçmişsiniz gibi geldi!? Fotoğraf yanıltıyor olabilir, siz bizi bilgilendirirseniz daha iyi olur sanırım!?

Başarılar dilerim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön