View Single Post
Eski 11-05-2013, 19:21   #14
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Aysel hanım, sayfanız hayırlı olsun

4. mesajdaki 3. resimdeki çiçeği Yelken çiçeğine, 4. resimdekini ise Horoz ibiği'ne benzettim, tabi yanlış benzetmiş de olabilirim.

Kumruları çok severim, çok mahsun ve zarif bulurum onları- üstelik akrabaları olan güvercine kıyasla çok daha kibarlar. Korkmayın, onlar sizden korkar asıl, ürkek oluyorlar benim bildiğim. Güvercinler de iyi hoş hayvan da biz bezdik, öyle böyle değil O yüzden sizi anlıyorum. Balkon için bu konuda epey kafa patlatmış biri olarak şunu önerebilirim: Ağ gibi bir şey çekebilirsiniz balkona, böylece güneş ışığını kesmemiş olursunuz. Dışarıdan görüntü olarak hoş gözükmeyebilir ama içeriye kuş giremeyeceği kesin. Veya yatay olarak ve sık olmak şartıyla çok ince olmayan misina ipler çekebilirsiniz, arası geniş olursa oradan girerler ama sık olursa giremezler sanırım. Şeffaf olacağı için de dışarıdan farkedilmez.

Veya bu hazır satılan sineklikler oluyor, cırt cırtlı yapıştırmalı, onlardan birkaç tane alıp balkon demiri ve tavan (ve sağ- sol duvar boyunca) onları da küçük çivilerle veya büyük koli bandıyla tutturabilirsiniz, sinekler de pek giremez o durumda. Bunu şahsen yapmaya kalktım, ölçüler vb bazı sebeplerden yapamadım.

Elbette bu çözümler her balkonda uygulanamayabilir, biz bunları yapamadık mesela, girinti çıkıntılar, balkonun içerlek veya dışarı doğru olması gibi şeyler, varsa çamaşır ipi demiri gibi şeyleri de hesaplamak lazım.

Çok dertliyim bu konuda, o yüzden sizin yazdığınızı görünce belki faydam olur diye bunları yazdım

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön