View Single Post
Eski 10-05-2013, 09:52   #3578
altay ceviz
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem Mesajı Göster
Sayın altay ceviz,

Kazakistan'da 8 yaşında 150 kg ceviz veren ağaçlar olduğunu söylediniz. 8 yaşındaki cevizi ağacı kökü gövdesi yaprağıyla tartsanız 150 kg gelir mi?

Hem bize ne Kazakistan'daki verimden. Oranın iklim şartı farklı rakımı farklı.

Ben merak ediyorum 8x8 m aralıkla dikerse dekara 15 fidan yapar. O zaman 8 yaşında bir bahçeden dekara 2 ton 250 kilogram ceviz alacak üretici. Doğru mudur?

Müddei iddiasını ispatla mükelleftir.

8 yaşında bahçeden ağaç başına 150 kg verim alındığını söylüyorsanız sizin Türkiye'de 8 yaşında bahçeniz olması lazım ve ağaç başına da 150 kg dekara 2.500 kg ceviz almanız lazım.

O zaman bana isminizi soyadınızı fidanlığınızın açık adresini verin. Hasat zamanı ben geleyim tartalım gerçekten doğru mu iddialarınız.

Benim sormak istediklerim şunlar:

- Cevizleriniz GDO'lu mu?
- Fidan üretici belgeniz var mı? Eğer varsa buradan paylaşabilirsiniz.
- Sizin isminiz ve fidanlığınızın adresi neresi ? Öyle ya gelip görelim.
Sayın ERDEM merhaba 8 yaşındaki meyveli ağacı kökü,yaprakları,gövdesi ile hiç tarttınızmı?
gelelim Kazakistana iklim şartları Türkiye ile hemen hemen aynı ve bazı bölgelrinde çok sert rüzgarlar mevcut rakım ise 200 olan yeride var 1800 olan yeride
Biz türkiyede 8 yaşında ağaç var demedik hiç bir zaman kontrolümüzde olan 3-4 yaşında ağaçlar var dedik
İsim Abuzer SERVER bu fidanın üreticisi Fidanlık Eskişehir/Sivrihisar/Babadat köyü tanıtım ve satış pazarlama adresi cihan sokak 43/9 sıhhiye Ankara tel 0312 231 31 57-0532 136 16 94 Ayrıca gerek orman bakanlığı yetkilileri gerekse tarım bakanlığı yetkilileri fidan üzerinde sık sık incelemelerini yapmaktadırlar Fidan üretici belgemiz elbette var eskişehir il tarım müdürlüğünü arayıp sorabilirsiniz.Siz bu konuyu incelemek istiyorsanız açık adresimizi yazdık gelir bir bardak çayımızı içersiniz fidanlığımızı gezersiniz (açık adresimiz ve iletişim numaralarımız gerek katalok gerek web sayfası gerekse facebook ta zaten mevcuttu)
Cevizler kesinlikle gdo lu değil analizleri yapıldı eğer biraz sabırlı olursanız tescilden sonra hepsi ama herşey açıklanacak(bu emek hırsızlığına karşı bir tedbirdir) facebook sayfasında videolar mevcut hatta ağaçlar net de var eğer araştırısanız saygılar

altay ceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön