View Single Post
Eski 07-05-2013, 22:26   #16
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Sn. Sakaki,
Ağaç güzel, yaptığınız uygulama güzel, sizin hünerli ellerinizde çok güzel.
Size iki şahsi görüşümü anlatmak istiyorum.
1-Zirve bence doğru yerde durmuyor. (Gerçi siz bunu düşünmüşsünüzdür ve telleme yaparken düzeltirsiniz.) Ağaçta doğal olmayan bir hava estiriyor.
2-Ağacın işaretlediğim yerdeki oyuntuyu kovuğa dönüştürürseniz bence süper olur. Bu işlemi yapmadan öncede Graham Potter'ın şu videosunu izleyin.
Bonsai Quick Fix Demo' by Graham Potter - YouTube
Değerli fikir ve önerileriniz için çok teşekkürler sn badrobot.

Öncelikle zirve doğru yerde değil henüz haklısınız, güzel bir nokta yakalamışsınız
Şöyle açıklayım: ilk mesajımdaki fotoğraflara bakarsanız yüzeysel kalın bir kök göreceksiniz, bunun hemen altında da ince kılcal kökler var.

Aslında alıcı yeni eğitim saksısına alırken biraz daha eğik dikmeyi planlıyordum ama bunun için bu kalın yüzey köküne müdahale etmem gerekiyordu. Ancak kökleri şu an çok gelişmiş durumda olmadığından şimdilik dik olarak aktardım. Ama istediğim eğimde seneye ekebilirsem zirve zaten kendiliğinden bariz düzelmiş olacak. Az bir düzeltme daha gerekirse onu da telleme ile yapacağım zaten.

İkinci sorunuza gelince; aslında henüz tüm oyma işlemlerini bitirmedim sayılır ama ağacı da bu sene daha fazla yormak istemedim kökleri çok iyi durumda olmadığından ve ayrıca ağaçta kurt sorunu vardı. Oyma çalışması esnasında çok sayıda ağaç kurdu temizledim. Yani seneye sürpriz doğal kovuklar veya mevcut kovuklarda daha derinleşmeler de görebiliriz

Tüm işlemleri tek seferde yapmak ağacın hayatını riske atmam anlamına geleceğinden şimdilik bu kadar
Seneye beraber karar veririz inşallah.

Tekrar teşekkürler değerli yorumunuz için.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön