View Single Post
Eski 06-05-2013, 09:18   #12
Pikapika
Yeni Üye
 
Pikapika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2007
Şehir: Manisa
Mesajlar: 19
Zeytin, çitlembik, akasya, yediveren limon, keçiboynuzu, manolya, erguvan, sığla, ginkgo, Phytolacca dioica, akasya

arokarya, mahlep, ladin ve mor kayın yedeklerde

Fıstık çamı yerine elimde tohumdan çıkarttığım bit kadar bir kara çam var ona bir yer bulamazisam benimle İzmir'e gelecek.
İncirin yaprağıda meyveside bende allerji yapıyor bu sebeple liste dışı malesef.

Azadirachta indica -Neem Ağacı (Yalancı tespih ağacı) için uğraşıyorum insectisit özelliği var ancak ağaç bunu ceviz gibi kendide salgılıyormu, salgılıyorsa arılarıda kovalıyormu onu çözmeye çalışıyorum.

Bahçe için düşündüğüm kullanım şekli Nuh'un bahçesi gibi botanik parkına dönüşmemiş ama şu genel geçer moda olan, yapay görünümüde aşabilen herhangi bir bahçe olarak kullanacağım. İklim özelliği için söyleyebileceğim Gediz Deltasına bakıyor. Bahçenin alanı 35 e 40 gibi duruyor panel çit (her nekadar çirkin olsada köpek beslediğim için mecbur kaldığım bir gerçek) yapılırken tam alanı ortaya çıkacak. Orta alanda köpeklerin enerjisini atabilecekleri bir çim alan gerekli fakat bu seferde bahçe sınırına yan yana dikilmiş sıra ağaçlar gbi çirkin bir durumla karşı karşıya kalıyorum. Listeyi çıkarttıktan sonra bahçe içindeki yerleşimleri konusunda da fikirlerinizi isteyeceğim

Pikapika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön