View Single Post
Eski 05-05-2013, 21:46   #238
sar-dunya
Ağaç Dostu
 
sar-dunya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Saksılardan kare olan sanki altında deliksiz bir saksı gibi görünüyor. Diğerini bilemedim. Genel pratik, drenajı iyi bir saksı kullanmak şeklinde. Dipleri delik delik orijinal saksılar bu konuda çok iyi. Sizin kare saksı suyu tutacakmış gibi duruyor.

Bir de torf demişsiniz ama sanırım en az iki katman var, üstü ağaç kabuğu gibi duruyor, arada da başka bir katman mı var?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkidecik Mesajı Göster
Merhabalar, orkide yi hep görürdüm; fakat hiç sahip olmamıştım. Yeni evim için dün bir tane aldım. Torf da satın aldım. İnternetten edindiğim bilgiler ile minik şeffaf saksılarını değiştirdim. Geniş yeri olsun istedim. (Saksısından çıkarınca her bir kökünü temizledim. Hiç kahverengi kök yoktu neyse ki...) Çiçek çok hoşuma gidince bu gün bir tane daha aldım Onun da aynı işlem ile saksısını değiştirdim. İki tane orkidem var. Resimleri aşağıda. Öncelikle cinslerini ve onları uzun yaşatabilmem için tavsiyelerinizi bekliyorum. Her şekilde çekmeye çalıştım. Sağlıklı mı iyice görünsün istedim. Yanlış bir işlem yaptıysam da destek olursanız bana, sevinirim. bir de merak ettiğim bir husus var; bir orkide max.iyi şartlarda bakıldığında ömrü ne kadar oluyor? (Çiçeğinin ömrünü sormuyorum, bitkinin ömrünü merak ediyorum. Yani doğduğundan, yaşlılığına kadar olan ömrü.)

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön