View Single Post
Eski 03-05-2013, 11:34   #8
yalandünya59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 309
Sevgili Oceaneagle55,

Çalışmalarında başarılar dilerim, çok güzel görüntüler bu görüntüleri görünce geçen yılki çalışmalarım gözümün önüne geldi.
Umarım bayrağı dahada ileriye götürürsün.
Sera bekçisi gelince elbette işlerin kolaylaşacak, katı ortamda tavsiyem drenajı iyi yap, %1,5-2 arası bir meyil vermelisin bir tarafa, birde besinli suların izolasyonunu iyi yapmalısın, mineraller zemine dökülmemeli terastaki beton aksama zarar verebilir.

Diğer bir husus sera bekçisi EC metre kısmı, yaklaşık 1 ay sonra içi yosun ve tortular oluşacak sık sık EC sens eden kısmı söküp temizlemeni tavsiye ederim, ayrıca sera bekçisinin içerisinde su seviyesi problarıda acayip tortu yapıyor, resmen akü kutup başları gibi oluyor, bunlarıda sık sık temizlemeni tavsiye ederim.

Ancak besin kısmı şimdi balkon için, arge için hocadan satın alabilirsin, fakat ilerleyen zamanlarda besin yapmayı kendin öğrenmen lazım maliyetleri müthiş aşağıya çekebilirsin, formül kısmınıda kafanıza çok takmayın, internette ve bu işi yapan Prof. hocaların kitaplarında detaylı bir şekilde bahsediliyor.
Ayrıca sanırım şehir şebeke suyu kullanacaksın PH'ıda kontrol et, çünkü sera bekçisi sadece EC'yi kontrol edebiliyor. Ph'ı manuel olarak sık sık kontrol et, Neden?

Besinli suyun formülü ne kadar mükemmel olursa olsun, bitkiler yüksek veya çok düşük PH değerlerinde besinleri layıkıyla alamaz, eksiklikler olur buda bitkinin gelişimine, tadına, raf ömrüne, meyvesine vurarak belli eder.

Çalışmalarında başarılar dilerim, iyi yoldasın, tebrikler...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön