View Single Post
Eski 02-05-2013, 16:14   #12
serkanhoca
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 340
Dikkat edilmesi gerekenler:
Model yılı önemli değil. Motor durumu önemli.(arabalardaki gibi bir üst model daha iyi mantığı geçerli değil-önemli olan traktörün motor durumu. 1960-2000 yılları arasındaki traktörler arasındaki bakmanız gereken yıl değil motor durumu. Eski traktörlerin de yeni traktörlerin de motorlarının belli bir sürede yenilenmesi gerekir. Yeni bir model alırsınız, motor ister, gidersiniz tamirciye ekstra para harcarsınız. En az 2 bin **** daha fazla ++)

Motor da patlak çatlak olmamalı. (Kullanım hataları ya da zorlamalardan dolayı traktörlerin motorları çatlar denir. Bu güzelce tamir edilir -satışa harılanması amacıyla pek üstünde durulmadan- ve satışa çıkartılır. Bu motorlardan uzak durmada fayda var.)

MF alacaksanız sekromeçli olmamalı, Kara şanzımanlı olmalı. (Öğrendiğim kadarıyla sekromeçliler daha ucuzlar çünkü motorları diğerlerinden daha seri, ağır iş gerektiren tarla işlerinde daha çabuk yoruluyorlar ve çekişleri az oluyor.)

Fordlar soğuk havalarda zor çalışır. (Tabi kişinin kullanımına göre değişir ama çoğu kişiden duyduğum bir bilgidir. Ayrıca frenlerinin de zayıf olduğu söylenir. Motor güçleri iyidir.) GEçen sene 7500 liraya aldık, galeriye götürdüğümüzde 6000 lira fiyat verdiler.

Sorular olursa cevap vermeye, bildiğim duyduğum kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön