View Single Post
Eski 01-05-2013, 21:51   #105
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Sayın pria,

Yazdıklarımı uzun bulmuşsunuz. Benim yazdıklarımı pek okumadığınızı sizin yazdıklarınızdan çıkarabiliyorum. Bu kadar geniş HES konusu hakkında daha özlü bir bilgi nasıl verilebilir pek bilmiyorum. Benim yazdıklarım konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin okuyabileceği en kısa yazıdır.

Bu vesileyle aklıma bir kıssa geldi:

Padişah emrindeki adamlara talimat vermiş. Bana dünya tarihini yazın getirin okuyacağım demiş. Bir yıl sonra bilim adamları gelmiş bir kervan yükü kitap oldu getirdik demişler.

Padişah ben bunu okuyamam kısaltın diye talimat vermiş. Bir yıl sonra adamları gelmiş ve bir deve yükü kitap olarak özetledik demişler.

Padişah bu da çok uzun, kısaltın diye cevap vermiş. Adamlar bir yıl sonra dünya tarihini tek bir kıtap olarak getirmişler. Ancak padişah bu da çok uzun okuyamam siz bana söyleyiverin demiş. Adamlar ne desinler “İnsanlar savaştılar ve öldüler” şeklinde bir özetleme yapmışlar.

Şimdi siz de belli ki benim yazdıklarımı öğrenmek amacıyla okumaya üşenenlerdensiniz. Eğer dikkatle okusaydınız yazdıklarınızın çoğuna cevapların benim yazdıklarımda olduğunu görebilirdiniz.

Tasarrufu önemsediğim benim yazdıklarımdan anlaşılabilir. Siz iktisatçı olduğunuza göre sayılarla aranızın iyi olduğunu varsayıyorum. Benim beklentim hangi sektörde hangi tasarruf tedbirleriyle neyi tasarruf edebileceğimizi ortaya koymanızı beklerdim.

Ancak siz yukarıda da ifade ettiğim gibi “derelere kelepçe vurulması” gibi slogan söylemlerden bir adım öteye somut hiçbir şey koyamadığınızı görüyorum.

Bu arada, mesleğinizi önemsemenizi anlayışla karşılıyorum. Hepimiz kendi mesleğimizi önemseriz. Ancak en temel bilimler mantık ve matematiktir. Daha sonra doğa olaylarını modelleyen gözleme dayalı fizik, kimya, biyoloji gibi ampirik bilimler gelmektedir. Bunların hepsi fen bilimleri sınıfında yer alır.

Mühendislik ve tıp gibi bilimler uygulamalı bilimler sınıfındadır.

İktisat , sosyoloji gibi bilimler ise davranış bilimleri olarak sınıflandırılabilir.

Şimdi bunlardan birinin diğerine üstünlüğü vardır demiyorum, ama sizin “İktisat her işin temelidir, ....” söyleminiz çok iddialı bir söylem olmuş.

Saygılarımla..

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön