View Single Post
Eski 01-05-2013, 14:49   #22
masum
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: Denizli
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Hayırlı olsun Sn. masum,

Sanırım toplam 30-40 fidan çukurunuz oldu. Eğer bakmakta sorun yaşamam, çok çeşit olması mühim değil derseniz o zaman tüm yıl ürün alabileceğiniz bir liste yapabilirsiniz.

Papaz eriği, vişne, kayısı, kiraz, şeftali, ceviz, elma, nar, zeytin şeklinde bir seçim yaparsanız Haziran ayından itibaren kış bastırana kadar sürekli hasat yaparsınız Ancak aldığınız fidanların ne zaman meyve verdiğini sormanız lazım. Şeftalilerin erkencileri de vardır, geççileri de.

Bu kadar çok çeşit dikmenin zorluğu da bakım ve mücadele programlarıdır. Örneğin birine bir ilaç atacağınız zaman diğerinin hasat zamanına çok az kalmış olabilir. Dolayısı ile ilaç kalıntısı bırakma ihtimaliniz olur. Dolayısı ile eğer bu kadar karışık bir portföy yaratırsanız kışın bordo bulamacı sonrası hiç ilaç kullanmamanızı bile tavsiye ederim. Sadece organik önlemler
Merhaba.

İlginiz için teşekkür ederim. Evet, sizin de dediğiniz gibi 36 tane ağaç çukurum oldu. Ben de tek çeşit yerine her ağaçtan 2-3 tane dikmeyi planlıyorum. Yalnız zeytin ve ceviz olmayacak. Erik+vişne+kiraz+kayısı+elma+armut+şeftali+cennet elması+nar+ayva+muşmula şimdilik düşündüğüm meyveler.

Ağaç çukurlarının sol tarafında bir miktar boşluk kaldı. Oraya da birkaç tane üzüm dikmeyi düşünüyorum.

Ayrıca bu gün 100m 40 lık ana boru
250m deliksiz damlama borusu
250m 20cm aralıklı delikleri olan damlama borusu
yeterli sayıda T + vana + körtapa + conta aldım.

Damlama için 260 TL ücret ödedim.

Ağaçları sipariş ettiğim zaman damlama sistemini de kuracağım.

Fidanları e-fidancim.com adresinden tüplü fidan şeklinde almayı düşünüyorum. Büyük olasılıkla haftaya veya diğer hafta sipariş vermiş olurum.

Herkese iyi günler diliyorum

masum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön