View Single Post
Eski 29-04-2013, 22:29   #1070
yalınkat
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-04-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 36
Hafta sonu İstanbul'daydım. Fırsat bu fırsat deyip İstanbul Ağaç A.Ş. ye gittim. 3 Ortanca fidanı daha aldım. Bu seferkiler,

hydrangea quercifolia, oakleaf

hydrangea macrophylla bouquet rose

hydrangea macrophylla tricolor(sarmaşık olmayanı)

Bu durumda geçen yıl diktiklerimle birlikte 7 türde 14 kök ortancam oldu. Aslında 14 kök için biraz fazla küçük bir alandalar. Ama hem ortanca görünce dayanamadığım, hem de henüz küçük olduklarından şimdilik sıkça diktim. Niyetim bu yaz ki performanslarına bakıp gerekirse kışın seyreltmek.

Paniculata limelight ta aklım kaldı, ama büyükçeydi. Bu yıl için bu kadar yeterli olacağını düşünüp önümüzdeki yıl bir daha değerlendirmeye karar verdim.

Bu arada İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesinin güney kampüsüne de gittim. Gördüm ki üniversite bahçıvanları ortanca konusunda benden daha saplantılı. Bina dipleri, ağaç altları boş kalan her karış toprağa yüzlerce ortanca dikmişler. Yaşlı gövdeler olduğu gibi yeni fidanlar da var. İstanbul'un iklimi daha yumuşak olduğu için Ankara'ya göre oldukça önde gidiyorlar. Henüz yeşilken bile nefis görünüyorlar. Çiçek açmış hallerini düşünemiyorum. 1 ay sonra tekrar gideceğim, umarım açmış olurlar da fotoğraflayıp paylaşabilirim.

bol çiçekli günler dileğiyle

yalınkat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön