View Single Post
Eski 29-04-2013, 11:27   #54
Revnak
Ağaç Dostu
 
Revnak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 352
Ben sanıyorum ki domateslerde bu cocopeat üretim kaplarını kullanmayı beceremedim. Kaplar çok su istiyor, kuruyunca torfun suyunu çekiyorlar dolayısıyla fısfıs ile verilen su yetmiyor tabi ben bunu biraz geç fark ettim. Geç fark etmem bana bir çok tohuma mal oldu.. Şu an yeni asıl yapraklarını veren 4 sarı, 2 kırmızı ampul domatesim var, kalan son 2 kırmızı ampul domates tohumumu da geçenlerde ektim çıkmalarını bekliyorum.
Üretim kaplarındaki bir kaç ampul domatesimi düz dursunlar diye plastik yumurta kaplarına yerleştirmiştim fıs fıs sırasında altında biriken suyu da kap çektiği için gelişmeye başladılar Köklerin kaplardan dışarı çıkmaya başladıklarını görünce sorun olmasın diye kapların köksüz taraflarını incelterek ayran kaplarına şaşırtmalarını yaptım. Bu işlemi bir kaç gün önce kalan bütün domateslere uyguladım henüz kayıp yok, umarım kalanlar sorunsu gelişirler.
Düşünün tiny timler gelişmiyor diye plastik kaba ektiğim tohumlar şu an eskilerin 2 katı gibi, gördükçe moralim bozuluyor ama olsun geç olsun daha güç olmasın

Revnak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön