View Single Post
Eski 07-06-2007, 10:24   #1
Eaglion
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Bonsaide Dremel Kullanımı

Selam Arkadaşlar,

Geçenlerde ünlü bonsaicilerin tanıtıldığı bir bonsai klübünün sitesinde gördüm. Yetiştiricilerden biri budama, kabuk soyma, kovuk oluşturma, çürük temizleme vb işlemleri Dremel* ile yaptığını bunun hem işlemleri hızlandırdığını hem de daha az zarar verdiğini söylüyordu. Bana mantıklı geldi. Sizin aranızda kullanan deneyen var mı?

Bir de, bence seramik kapların altını delmek için forumda önerdiğiniz yöntemlerden çok daha uygun bir cihaz. Uygun uçla müstakbel saksınızda, ilk başlarken en fazla ufak parçalar kopmasına neden olabilir ki; bu da zaten geniş delik açacağımız için sorun değil. Patlatma veya çatlatma söz konusu değil. Sadece seramikte ısınma fazla olabildiği için; kabı önceden biraz suda bekletip (1 dk kadar) sonra kabaca kurulayarak delebilirsiniz. Bu tozlanmayı da önlüyor. Delerken ıslatılmamasında yarar var.

* Dremel: elektirikli tornavidaya benzeyen ufak bir el matkabı olarak düşünebilirsiniz. Küçüklüğü dışında matkaptan iki önemli farkı var. 1) 35,000/dk devir yapabiliyor. 2) inanılmaz farklı uç olasılığı ile, kesme, bileme, zımparalama, taşlama gibi işler yapabiliyor. Delemediği, kesemediği materyal yok gibi (yanlız cam biraz riskli).

Sevgiler,
Taylan

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön