View Single Post
Eski 26-04-2013, 12:17   #293
lirionomada
Yeni Üye
 
lirionomada's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muhsin Hanif Mesajı Göster
Sn. lirionomada merhaba,

Mesaj numaralarını ben de çözemedim ama fotoğrafın linkini buraya veriyorum. Şu anda 324 no'lu mesaj. Tekrar hoş geldiniz.
Sn. Muhsin Hanif cevabınız için teşekkürler, öyleyse emin oldum bendeki aloe'nin de kozmetik, vs için kullanılan aloe vera türü olduğuna. Aşağıya fotoğraflarını koydum, göreceksiniz ki pek iyi durumda değiller, üstelik aylardır böyleler.

Bu ilk iki resimdeki, anne olanı, 2006 yılında İspanya'dan beni ziyarete gelen arkadaşım bebek olarak hediye getirmişti, İstanbul'da yaşıyordum o zamanlar, çok güzel büyümüş, serpilmiş, ve onlarca da yavru vermişti hediye olarak dağıttığım. Ne olduysa Ankara'ya taşındıktan sonra oldu, sanırım taşınma esnasında kökleri yerinden oynadı, bir ara ölüyor gibiydi, sonra tekrar yeşillendi ama bir daha da eski neşesi geri gelmedi.

Onun Çanakkale'ye giden bir çok yavrusu büyüyüp yeni yavrular verdi, aşağıda ikinci fotoğraftaki de aslında onun torunu, Çanakkale'ye zamanında gönderdiklerimin çocuğu yani, ama neredeyse iki sene olacak, o da ne öldü, ne dirildi.

Benim için çok özel bir bitki bu, hem hayatımda özel bir yeri olan ve belki bir daha göremeyeceğim bir arkadaşımdan yadigar olduğu için, hem de yıllar önce sahiplendiğim ilk bitki olduğu için. Tekrar büyüyüp iyi olduğunu görmeyi çok istiyorum.

Ne yapmam gerektiğine dair fikirlerinize açığım. Şimdi ilk iş toprağını değiştirip, kum ve perlit karışımlı olarak daha küçük bir saksıya alacağım. Gelişmeleri de size buradan aktarırım.

Eklenen Resimler
   
lirionomada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön