View Single Post
Eski 06-06-2007, 14:00   #48
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkiss Mesajı Göster
Merhabalar

5 dönüm kadar bir arazim var. Senelerdir dokunulmamış. Biraz killi bir toprak yapısı var. Niyetim, öncelikle etrafına leylandi türünden bir ağaçla çevirmek ve orta kısımlarda bir arboretum oluşturmak. Toprak, yapısı itibarıyla kiraz ve bağ üretimine uygun ama ben değişik meyve ve süs ağaçlarıyla dantel gibi bezemek istiyorum. Sıfırdan başlayan, ama bilgiye aç ve peşinen teşekkür eden biri olarak, her konuda önerilerinizi bekliyorum.
Merak ettiklerim öncelikle şunlar: 1. Etrafı tamamen leylandi ile çevirmek başedilebilecek bir masraf mıdır? 2. Haziran-Temmuz aylarında ekim yapabilirim, uygun mudur? 3. Daha başlamadan -benim aklıma gelmeyen- alınabilecek önlemler nelerdir?
Peşinen teşekkürler.
1-5 dk alan 50*100 hesabıyle 300 m çevre olsa 90-100 cm de metrede bir adet leylandi dikimi ile 300 adet leylandi yapar. Ortalama Tekirdağ'a nakliye dahil 25 YTL (esnek bir fiyattır fiyat şartlara göre artıp azalabilir) ye 1,5 metre boyunda leylandileri alsanız çevre 300 * 25= 7,500 YTL leylandiler tutar.

2-Haziran ve temmuz aylarında dikim yapabilirsiniz fidanlar tüplü temin edilir. Yani her mevsim dikilebilir formda olur.

3-Daha başlamadan evvel alabileceğiniz önlemler arazinin tesviye edilmesi,
dolgu yapılması, yolların ve farklı yapıların planlanması, fidan dikilecek alanların ve dikilecek fidanların tür ve cinslerinin tespiti, çim ekilecekse çim alanının rulo çim veya yazlık ekimle ne şekilde çimlenmenin gerçekleşeceği. Bütün bunları siz mi yapacaksnız yoksa bir peyzaj firmasına mı yaptıracaksınız. Sulama sistemini ve sulama imkanları nedeniyle sondaj vurulması ve bunun için gerekli izinlerin alınması, sulama sisteminde popup sulama mı yoksa bahçivan eliyle mi sulanma yapılması gibi illkerin düşünülüp öncden planlanması gereklidir.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön