View Single Post
Eski 16-04-2013, 20:01   #10
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi taylan akan Mesajı Göster
Merhabalar ; benim sorum bugün migrostan aldığım fuien tea bonsai min saksıdaki pozisyonuyla ilgili. Göze hitap eden (ağaç görünümünün en güzel görüldüğü) açısının, dikdörtgen seramik saksısının bir tarafına değil de tam çapraz köşeye denk gelmesi ve köklerin odunsu oluşu, saksının dikdörgen formunu alması sebebiyle onu saksısı içerisinde döndüremiyor oluşum. bu odunsulaşmış sert kökleri ağacı saksı içerisinde döndürmek için kesmeli miyim? **** bu kök budamanın mevsimi varmıdır? deneyimli arkadaşlardan fikir bekliyorum
Sn taylan akan,

Kökleri budamak suretiyle bitkinin pozisyonunu/açısını değiştirmeniz mümkün; yaprak döken ağaçlarda bunu Şubat ayında yapmak en iyisi.

Sizin ağacınız ise tropik bir tür olduğundan, gerekli (ısı, ışık ve nem) koşulları sağlandığı sürece bunu yapabilirsiniz. Ancak benim size tavsiyem daha farklı olacak: Şu anki saksınızdan daha geniş bir saksı bulun ve ağacınızı eski saksısından toprağını dökmeden olduğu gibi yeni saksısına aktarın, açısını/pozisyonunu ayarladıktan sonra kalan boşlukları hazırlayacağınız uygun toprak karışımıyla doldurun.

Bu şekilde kökler hem rahat edecek ve daha hızlı gelişecek hem de olası bir riskten kurtulmuş olacaksınız.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön